"Ben je nu een ervaren airsofter of een volslagen nieuweling, Airsoft For All zal je altijd helpen en je een zo goedkoop en mooi mogelijke airsoftervaring aan te bieden."

- nlairsoft.com -


 

WAT IS AIRSOFT?


bron: Wikipedia

Airsoft is een combat simulatiesport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om missie(s) te volbrengen. Bij airsoft wordt gebruikt gemaakt van 1:1 replica’s van bestaande wapens. Deze wapens worden replica's of AEG (Automatic Electric Guns) genoemd. Airsoft wordt met 6 mm biologisch afbreekbare balletjes gespeeld, ook genaamd BB's. (zie foto links)

Er bestaat een uitgebreid assortiment van de replica's voor de spelers. Deze variatie loopt uit van een klein vuistvuurwapen tot machinegeweer en sluipschuttersgeweren. In de meeste gevallen is er voor bijna elk echt wapen wel een replica te verkrijgen voor airsoft.

Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Veel teams proberen die mate van realiteit onder andere uit te drukken in hun uitrusting. Zo zijn er teams die bijvoorbeeld het Korps Mariniers nabootsen, maar er zijn ook teams die bijvoorbeeld de US Navy SEALs, S.W.A.T. eenheden proberen na te bootsen. Er zijn ook airsoft teams die terug gaan in de tijd met hun uitrusting. Zo zijn er veel airsoft teams die in de stijl van Tweede Wereldoorlog of Vietnamoorlog zijn gekleed. (zie foto rechts)

 

Algemeen

Airsoft wordt zo nu en dan ook als training gebruikt voor militairen en Special Forces. De replica's zijn moeilijk van echt te onderscheiden. Omdat ze zo realistisch zijn, is bezit in Nederland in strijd met de Wet wapens en munitie en dat maakt airsoft illegaal in Nederland. In Duitsland, Tsjechië, Luxemburg en Engeland mag het spel wel worden gespeeld, al gelden soms beperkingen. In de overige Europese landen is airsoft legaal. Airsoft is een sport die over de hele wereld gespeeld wordt.

De BB's worden met een snelheid van tussen de 88 en 152 meter per seconde weggeschoten. Aangezien de BB's een redelijke snelheid hebben, is veiligheid absoluut het allerbelangrijkste van de sport. De kans op oogletsel, als je niet de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, is erg groot! Vandaar dat iedere Airsoftspeler een speciale veiligheidsbril draagt, de Airsoft goggle. Verder is Airsoft niet echt gevaarlijk. Het kan zijn dat je een bultje of blauwe plek krijgt en in het geval van een schot van minder dan 5 meter kan dit een klein wondje veroorzaken.

 

Binnenwerk van een replica:

meer info: WIKIPEDIA

back to top

Design and development Maarten Lemey